27 Kasım 2010 Cumartesi

Pilates Malzemeleri


Pilates, temel olarak akıl ve vücut arasındaki bağlantıyı güçlendirmek üzere geliştirilmiş hareketler serisidir. Bu nedenle herhangi bir malzemeye gerek duymadan yapabileceğimiz düzgün duruş, konsantrasyon, esneme, doğru nefes alıp verme pilatesteki temel hususlardır. Bu açıdan değerlendirildiğinde pilates, farklı malzemelere gereksinim duymadan, kendimizi rahat hissedebileceğimiz kıyafetlerle gerçekleştirebilceğimiz bir spordur. Ancak, vücudun farklı yerlerindeki farklı kasları çalıştırmak ve hareketleri kolaylaştırmak adına pilates hareketleri bazen çeşitli pilates malzemeleriyle desteklenmektedir. Pilates minderi, pilates topu, pilates bandı (lastiği), pilates masası ve pilates çemberi pilates hareketleri için kullanılan pilates malzemelerinden bazılarıdır. Bunları ilerleyen yazılarımızda tek tek tanıtmaya gayret edeceğiz ancak şunu bilmelisiniz ki Pilates çok masraflı bir spor değildir.
 Dayanıklılığınızı ve esnekliğinizi artırmak için çok faydalı olan Pilates için bazı malzemeler almak ve sağlığınıza yatırım yapmak gerekiyor. Bu yatırımın karşılığını kat kat fazlası ile geri alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın. Ancak şunu da unutmamak gerekli: Her spor dalında olduğu gibi Pilatesin de doğru uygulanmaması durumunda sakatlıklar oluşabilir. Bu nedenle kişisel çalışmalar kadar grup halinde yapılan egzersizlere de katılmakta yarar var. Doğru şekilde Pilatesin uygunlanması amacıyla yetkili birinden eğitim almak daha doğru olacaktır. Bu amaçla piyasadaki eğitim dvdlerini de değerlendirebilirsiniz.

Son olarak Pilates çalışmalarından başarı elde etmek için devamlı bir biçimde sabırla egzersizlere devam etmek gerekli. Düzenli bir çalışma çağımızın rahatsızlığı olan stresi azaltır ve daha düzgün bir vücuda sahip olmanıza yol açar.

Hepinize iyi sporlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder