27 Kasım 2010 Cumartesi

Bugün Pilatese Başlamanız İçin 10 Neden!


1-     Vücudun Duruşunu Düzeltmek ve İyileştirmek: Omurga, vücudun ağırlığını destekler, rahat ve konforlu hareket etmemizi sağlar. Ancak, bilgisayar karşısında yerimizden kıpırdamadan geçirdiğimiz saatler veya televizyon karşısında koltuğa yığılarak harcanan saatler omurganın doğal S yapısını kaybetmesine neden olmakta ve sırt ağrılarına yol açabilmektedir. Pilates sayesinde omurganın doğal yapısı korunmuş ve desteklenmiş olur, bu da vücudun duruşunu düzgünleştirir.

2-     Sırt Ağrılarının Önüne Geçmek: Yukarıda da değinildiği üzere hafif sırt ağrılarının önemli bir bölümü duruş bozukluklarından kaynaklanmaktadır. Omurganın yapısını korumak ve desteklemek üzere yapılan pilates hareketleriyle sırt ağrılarının tamamen önüne geçilebilir. 

3-     İyi Bir Gece Uykusu Çekmek: İnsanlara yaşam için önemli üç şeyi saymalarını söylediğinizde genellikle; hava, su ve yiyecek cevabını alırsınız. Yaşam için çok önemli olmasına rağmen çok az insan uyku cevabını verecektir. Uykusuzluk sorununu gidermek üzere İngiltere’de uyku ilacı için her yıl 10 milyon reçete yazıldığı göz önünde bulundurulursa uykusuzluğun önemi ve maliyeti daha net anlaşılır. Pilates sayesinde kaslar esnetilir, gerginlik ve acı azaltılır, dolayısıyla doğal uyku talebi karşılanmış olur.

4-     Kas Kitlesi Eklemeden Gücü ve Dayanıklılığı Artırmak: Pilates yeni kas kitleleri eklemeden, temel kasları (karın ve pelvik bölgedeki kaslar ile sırt kasları) geliştirerek güç ve dayanıklılığı artırır.

5-      Kemik Erimesinin Önlenmesine Yardımcı Olmak: İngiltere’de 50 yaşın üzerindeki kadınlardan %50’sinin, erkeklerden %20’sinin en az bir kemiğinin büyük ölçüde    kemik erimesinden dolayı kırıldığı gözlemlenmiştir. Kemik erimesi, kemikleri güçsüzleştirmesi nedeniyle İngiltere’de her yıl üç milyon insanı olumsuz yönde etkilemektedir. Pilates sayesinde bu insanlardan biri olmaktan kurtulabilirsiniz.
6-      Stresle Başa Çıkmak ve Rahatlamak: Pilatesle bir anlamda kendi vücudumuzu yeniden keşfetmiş oluruz. Vücudumuzu ve vücudumuzun çalışma sistemini keşfettikçe de vücudumuzdaki gerginlik azalır, rahatlık artar, stresle ve modern hayatın getirdiği diğer sıkıntılarla baş etmek kolaylaşır.

7-      Düşük Riskini Azaltmak: Gebelik öncesi pilatesle güçlendirilen karın bölgesi kasları düşük riskinin azalmasına yardımcı olmaktadır. Ancak, hamilelikte yapılacak pilates mutlaka ve mutlaka uzman kişilerin gözetiminde yapılmalıdır.

8-      Vücudun Dengesini ve Koordinasyonunu Geliştirmek: Pilatesle omurga bölgesini ve vücudun temel kaslarını güçlendirmek vücudun dengesini ve koordinasyonunu da güçlendirecektir. Daha dengeli ve koordinasyonlu bir vücut sayesinde de sakatlıkların önüne geçilmiş olacaktır. Bu nedenle pilates birçok profesyonel sporcunun ve dansçının antrenmanlarının ayrılmaz parçasıdır.

9-      Sakatlıkların Önlenmesine ve Sakatlık Sonrası İyileşmeye Yardımcı Olmak: Başta spordan kaynaklanan sakatlanmalar olmak üzere pilatesle geliştirilen kaslar sakatlıkların önüne geçer ve uzman kontrolünde yapılacak pilatesle iyileşme süreleri kısaltılmış olur.

10-  Acı Yok, Kazanç Çok: Birçok spor salonunda “Acı Yoksa Kazanç da Yok” sloganını duyabilirsiniz ancak pilates stüdyolarında temel parola “Acı yok, Kazanç Çok”tur. Pilates, kasları esnetip güçlendirmek üzere eklemleri ve kalbi çok zorlamadan yapılan egzersizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder