27 Kasım 2010 Cumartesi

Güneşe Selam ...

SURYA NAMASKAR
   (Güneşe  Selam)   
  


YARARLARI:
Bütün eklemleri çalıştırır, nemlendirir ve dayanıklılığını arttırır. Temel kasları   güçlendirir. Bacakların ve omurganın esnekliğini, karın bölgesindeki yağ oranının azalmasını sağlar. Dolaşım ve boşaltım sistemini düzenler. Bedeni canlandırır.


SINIRLAMA:                                                              
Hamilelik döneminde düşük yapma olasılığı bulunanlara, daha önceden Yoga uygulamalarına katılmamış ise, hamileliğin ikinci ayını geçirmemiş olanlara ve fıtık sorunu bulunanlara önerilmez. Ayrıca, omurga ve beliyle ilgili sorunu olanların ise; yoga çalışmaları sonucunda bu bölgelerini  güçlendirdikten sonra uygulama yapmaları uygundur.


  

 
Teknoloji  çağından çok önceleri  Doğa güçlerine tapınılırdı. İnsanlar, güneş, ay, ağaç, okyanus, nehir ve diğer doğa ögelerinin yaşam veren gücüne saygı gösterirlerdi.   Gezegenimiz; güneşin yaydığı ışık ve ısı olmadan yaşayamayacağı için yüzyıllar boyu uluslar güneşi kutsal olarak görmüşlerdir. Çağdaş Teknoloji (Dünyada sürekli azalan enerji kaynaklarını gözönünde bulundurarak) sonsuz   enerji kaynağı güneş nedeniyle geleceğe  umutla bakabilmektedir.
Güneşe Selam; asanaların, pranayamanın, mudraların ve meditasyonun güzel bir birleşiminden oluşmuştur. Binlerce yıl önce yogiler bu çalışmayı sabah güneşin doğduğu, akşam güneşin battığı yöne doğru uyguluyarak, güneşi selamlar ve uğurlarlardı.

Güneş kadar güçlü enerji dolu ve enerji yayıcı olun...

2 yorum: