28 Kasım 2010 Pazar

PELVİC BÖLGESİ'nin Önemi ...



Pelvic, Pilates'te her bayanın , genç kızlıktan itibaren yapmaya başlaması gereken bir çalışmadır.. Çünkü modern hayatın bedenimizden götürdüğü şeylerden biri de beden kontrolümüzdür.. Kas kontrolümüz hareketsizlik nedeniyle zayıflar.. Çömelmeyi bilmeyen ,merdiven çıkmayan ,yürümeyen, yük taşımayan, ev işi bile neredeyse yapmayan bir toplum olarak medeniyetle beraber yaşamsal organlarımızı barındıran bedenimiz e güçsüzleşir. Kontrolsüzleşir. Bu organlardan biri de tabiatın doğurma yetisi ise ödüllendirdiği kadının PELVİC BÖLGESİ dir. Pelvic bölge iç bacaklardan alt karın ,vajina, rahim boynu, rahim ,kalça , alt karın kaslarını içeren bir bölümdür. Ve bu bölge zayıf kaldığı sürece, kadın;

  • En başta hamilelik döneminde bebeğini taşıma konusunda zorlanacak, düşük sebeplerinden belki de biri bu olabilecektir.
  • Kadın doğumda zorlanır.
  • Doğum sonrasında toparlanma süreci yavaşlar ve belki de asla eskisi gibi olamayabilir.
  • Doğum yapsın veya yapmasın, pelvic bölge kasları zayıfsa orta yaşlardan itibaren, öksürük, hapşırık, kahkaha gibi ani iç karın basıncını arttıran durumlarda idrar kaçırabilir.
  • Cinsel hayatında yeterli tatmini yaşayamaz bu da özel hayatında eksileri getirebilir.
  • Pelvic sorunlu alt beden bölgelerinde fit olmak, forma girmek, sıkı kalça, karın ve iç bacak kaslarına sahip olmak mümkündür.
  • Pelvic bölgesine hakim olamayan kadın için cinsel tatminsizlikler zaman içinde hormonel mutsuzluklarla da kendni gösteren bir sorun yaratır.
Pelvic çalışmalarını , genel pilates derslerinde, doğum sonrası gruplarda da tüm kadınlara hareketelerin arasında bir bölüm olarak mutlaka yaptırıyorum.. Eğer bir bayan da idrar tutma sorunu varsa, eğer pelvisi daha da güçlendirmek ve kontrol altına almak istiyorsa,

 buyrun pilatese işte önemli bir neden daha :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder