27 Kasım 2010 Cumartesi

Bosu Balance



David Weck tarafından yaratılan Amerikan kökenli fitness trendi "Bosu" Amerika'da profesyonel sporcuların ve Hollywood yıldızlarının kısa sürede vazgeçilmezi olan "Bosu", GÜÇ-SÜRAT-DENGE ve ESNEKLİK geliştiriyor; YAĞ YAKIMI ve SIKILAŞMAYI da hızlandırıyor.

Çapı 40-50 cm arasında değişen, içi hava dolu yarım daire şeklindeki bir top eşliğinde yapılan Bosu, denge kaslarını çalıştıran sporlar arasında en yaygını. İlk olarak sporcu sakatlanmalarında, fizik tedavi uzmanlarının kullandığı "Bosu"da, tüm hareketlerin temelini denge oluşturuyor. "Bosu", özellikle sorunlu bölge kabul edilen kalça, bacak, karın bölgesini; dumbell eşliğinde yapılan çalışmalarda da göğüs, omuz, sırt ve kol bölgelerine yönelik denge egzersizlerini kapsıyor.

"Bosu"da çalışırken öncelikle dengeye yönelik statik hareketler, ardından hem statik hem dinamik egzersizler yapılıyor. "Bosu"nun etkisini haftada iki kez yaparak kısa sürede hissedeceksiniz. Bu spor masa başında çalışanların sık sık şikayet ettikleri sırt-bel ağrılarının ve duruş bozukluklarının da düzelmesinde etkili bir yardımcı.
"Bosu"nun en önemli özelliklerinden biri de yorgunluk hissetmeden 1 saatte 800 kalori yakmanız. Hareketleri esnek bir zemin üzerinde durarak yapmaya çalıştığınız için yoğun bir kalori kaybı söz konusu.

Sakatlanmalara karşı eğitmen eşliğinde yapılması gereken bu sporu, Bosu Balance sertifikalı eğitmenleri eşliğinde bilinçli ve doğru şekilde yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder